O VER TRAPPIETER

 

HOME

 

 

 

“Trappieter” is in de eerst plaats in het Noord-Limburgse stadje Lommel ontwikkeld door Pieter Vermeir. Die heeft een passie voor bier en besloot als amateurbrouwer het tuinhuis voor lange tijd te bezetten met brouwketels en gistingsvaten. Om zijn eerste brouwsel te kunnen verfijnen volgde Pieter de opleiding tot industrieel ingenieur Mouterij & Brouwerij in Gent. De combinatie van een levenslange passie en zijn motivatie om een eigen bier te commercialiseren zou in juni 2008 in Gent leiden tot de langverwachte lancering van Trappieter.
Momenteel wordt Trappieter in de Proefbrouwerij in Lochristi op zorgvuldige wijze gebrouwen volgens het recept van Pieter. Het gebruik van verschillende moutsoorten (pils- en ambermout), meerdere hopsoorten en een uniekde hoofdgisting, gevolgd door een hergisting op de fles maken dit natuurlijke bier zo speciaal.


Over de smaak valt niet te twisten. Het is een licht troebel amberblond bier met een (citrus)fruitige aandronk en een vrij bittere nasmaak. Ondanks zijn relatief licht alcoholpercentage (6,5 %) heeft het bier een vol aroma. Je kunt ervan genieten op een terrasje tijdens een warme zomerdag of naast de open haard tijdens een natte maar koude Belgische winteravond.


Trappieter: een bier voor elke gelegenheid.

 

BIO

 

HIER TAPT MEN TRAPPIETER

 

BESTELLINGEN

 

GASTENBOEK

 

CONTACT